aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | | glutenvrij, vegetarisch
Janneke Philippi is al helemaal in de stemming om extra feestelijk en toch makkelijk te koken. Ze doet dat graag met seizoensgroenten, zoals pastinaak. En, zoals we van haar gewend zijn met een originele twist. Waterkers smaakt pittig, vervang het eventueel door veldsla voor een zachtere smaak.
Kooktijd:40 minuten
oven15 minuten
TIP VAN JANNEKE
‘Ik maak hollandaise altijd met de staafmixer. Of dat kan, hangt af van je staafmixer en de maat van je mixbeker. Alleen met een maatbeker waar je staafmixer precies in past en je staafmixer dus een mooie draaikolk in kan maken, kun je de saus op mijn manier maken. Doe de eidooiers in de beker. Schenk de azijn door een zeef erbij. Zet de staafmixer erin en schenk langzaam en al kloppend met de staafmixer de hete boter erbij. Klop tot een gladde, lobbige saus. Volg verder het recept.’
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Geroosterde pastinaak met waterkers & dille-hollandaise