aantal 4 | hapje | pasen | italiaans |
Eind vorig jaar verdiepte Mister Kitchen zich in vis. Samen met de Zeeuwse sterrenchef Edwin Vinke – van restaurant De Kromme Watergang – startte ze de zoektocht en met succes: simpele & duurzame feestvisrecepten. Waaronder dit easy recept voor gerookte makreel op crostini.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Totale tijd:45 minuten
* Als je het lastig vindt om een makreel schoon te maken, koop dan gerookte makreelfilets. Let op: een gerookte makreel is nog bijna rauw; na het pekelen is de vis in een rookkast op 30°C 6 uur gerookt. Een gestoomde makreel wordt na het zouten in een warme rookkast 6 uur gerookt en is wel gaar. Ze lijken van buiten wel iets op elkaar, maar gerookte makreel is wat strakker en is blauwer aan de onderkant, terwijl gestoomde makreel er wat rimpeliger uitziet. Met een mandoline kun je groenten heel mooi in flinterdunne plakjes snijden. Te koop bij keukenspeciaalzaak en Aziatische toko.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gerookte makreel op crostini met mayo