aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | feestelijk, kerst, weekend | | vegetarisch
Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht of bijgerecht voor kerst? Deze gerookte bimi met gepocheerd ei en dragonmayo is waanzinnig, al helemaal door het krokante harissakruim. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit en dus een perfect voor- of bijgerecht voor kerst.
Voorbereiding:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
* Op deliciousmagazine.nl/rokenindewok vind je een handig filmpje.
* Voor pocheren zie deliciousmagazine.nl/eipocheren.
Nog een leuke tip: hoe langer je de bimi rookt, hoe intenser het aroma. Rook niet langer dan een paar minuten, anders kan de groente wat bitter gaan smaken.
Voorbereiden
Kook 1 dag eerder de bimi, maak de dragonmayonaise en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid alvast het rookoventje voor. Maak het harissakruim en bewaar afgedekt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gerookte bimi met gepocheerd ei & harissakruim