aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Je hoeft niet lang achter de pannen te staan om iets heerlijks te maken. Deze waanzinnig lekkere roerbak is in een halfuur gepiept!
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
1elgemberwortelgeschild, geraspt
1elsesamolie
60mltamari*of sojasaus
600gzalmfiletzonder vel, in stukken van 3 cm
6elzonnebloemolie
½bosjelente-uiin schuine stukjes
60mlChinese rijstwijnShaohsing*
2bosjesbimistelen in de lengte doorgesneden
120gedamame*sojabonen, diepvries
270gsobanoedelsgekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking*
2elsesamzaadjes
Instructies
Meng voor de marinade de gember, sesamolie en 2 el tamari in een kom. Voeg de zalm toe en schep alles door elkaar. Zet weg en laat 10 min. marineren.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 min. tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en bak de rest van de zalm op dezelfde manier in nog 2 el olie. Laat de zalm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok met de lente-ui en roerbak 2 min. Voeg de rijstwijn, bimi, edamame, de rest van de tamari en 60 ml water toe. Bak al omscheppend 3-4 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Voeg de noedels toe en de zalm met de uitgelopen sappen en schep alles om tot het is doorgewarmd. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Tamari is te koop bij de supermarkt, toko of natuurwinkel. Chinese rijstwijn en edamame vind je bij de toko of Chinese supermarkt. Sobanoedels zijn te koop bij de toko, Japanse winkel of natuurwinkel. Recept: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol