aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Pocheren is het langzaam garen van vis in een beetje vocht. De ideale bereidingstechniek voor vis. Je hebt de garing goed in de hand, doordat de vis niet snel te heet kan worden en uitdrogen door het laagje vocht (vergelijk het met au bain-marie verwarmen). Daarnaast kun je tijdens het pocheren tal van smaken ‘overdragen’ aan de vis. Zowel in het pocheervocht zelf (gebruik bijvoorbeeld bouillon, thee of vruchtensap), als met de overige ingrediënten die je toevoegt tijdens het garen: kruiden, specerijen of aromatische groenten.
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:45 minuten
Als alternatief voor forel kun je ook visfilets gebruiken van bijv. koolvis, schelvis, harder, wijting of claresse.
Je kunt ook een gewone pan gebruiken, maar het rooster van de vispan is wel handig: het zorgt ervoor dat de vis niet uit elkaar valt bij het uit de pan nemen. Een grote stoompan is ook goed alternatief, maar daarvoor heb je misschien wel meer vocht nodig (de vis moet net onder staan).
Tip: ook lekker bestrooid met verse oregano! Serveer bij de forel met venkel gekookte krieltjes of rijst of op een salade van radicchio, rucola en tomaten.
Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gepocheerde forel met venkel