aantal 8 | hoofdgerecht | feestelijk, kerst | |
Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.
Kooktijd:55 minuten
Oven2 uur 30 minuten
Totale tijd:3 uur 25 minuten
Wijntip: de Vidal-Fleury Côtes du Rhône. Je proeft kersen, cassis, rozemarijn en chocola, heerlijk bij de gepekelde kalkoen.
* Steranijs is een stervormige specerij met een sterke anijssmaak. Koop steranijs bij de toko, specerijenwinkels, natuurwinkels of grotere supermarkt.
Tip 1: Snijd telkens maar een deel van de kalkoen aan (genoeg voor 1x opscheppen) en houd de rest warm onder aluminiumfolie.
Tip 2: Maak de volgende dag bruschetta’s of sandwiches met de overgebleven kalkoen, snijd de resterende witlof fijn en serveer met mosterdmayonaise.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs