aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | thais |
Trok je vanochtend de koelkast open en zag je nog dat restje groenten van gisteravond liggen? No waste, want in deze gele curry kun je alle restjes kwijt. Van pompoen tot boontjes en bloemkool.
Kooktijd:50 minuten
Totale tijd:50 minuten
* Santen is geconcentreerde kokosmelk, geperst in blokken.
** Vervang de currypasta evt. door milde currypasta.
*** Jeruk purut-blaadjes zijn de groene, geurige blaadjes van de kafferlimoenboom, een tropische citrusplant. Santen, gele currypasta en sereh zijn te koop bij de meeste supermarkten en bij toko’s.
Tip van de redactie: Curry is ideaal voor het verwerken van restjes. Stevige groenten, vlees… en evt. zelfs bladgroenten. Je kunt er ook vlees of vleeswaren, ei of tofu in verwerken. Maar voeg totaal niet meer 1 kg leftovers toe aan dit basisrecept.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gele no-waste curry