3stengels citroengras,alleen de onderste helft, grof gehakt
5cmverse kurkuma,grof gehakt
Voor het specerijenmengsel
2elkorianderzaad
1tlkomijnzaad
1tlvenkelzaad
Instructies
Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster het specerijenmengsel 1 minuut, of tot het geurig is. Zet het vuur uit en gebruik een vijzel en stamper om het geroosterde mengsel tot een fijn poeder te malen. Zet opzij.
Pureer de ingrediënten voor de currypasta samen met 2 eetlepels water met de staafmixer tot een fijne, gladde massa. Doe de pasta in een grote kom, voeg het gemalen specerijenmengsel, de chilipoeder en olie toe en meng goed. Voeg de kip toe aan de kom en meng tot de kippenpoten goed bedekt zijn met het marinademengsel. Dek de kom af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast om te marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gemarineerde kip in een grote braadslede en rooster 40 minuten, of tot de kip gaar is. Bedruip de kip halverwege de braadtijd met het vrijgekomen sap. Haal de kippenpoten uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Klaar om te genieten!
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Norman Musa | Fotografie: Rachel Luckhurst Photography, Edwin van Vleuten, privécollectie Norman Musa | Styling: Annemieke Paarlberg.