aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend, zomer | frans |
Konfijten is langzaam garen in olie. Hierdoor blijven de subtiele smaken van het gerecht bewaard. Voor de bereiding van deze kabeljauw met witlof gerecht heb je een kookthermomether nodig, maar het is beslist niet moeilijk.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
Variatietips:
Grote rauwe garnalen kunnen ook prima worden gekonfijt onder olie. Deze zijn (afhankelijk van de grootte) in 10 a 15 min. gaar. Ook gekonfijte groene asperges zijn heerlijk. Gaar deze 15 tot 20 min. (afhankelijk van de dikte) onder de olie en serveer ze in plaats van de witlof. In plaats van cantharellen kun je ook gemengde bospaddenstoelen gebruiken of gewoon (grot)champignons.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Eke Mariën, Lenno Munnikes. Bereiding: Bart Stuart. Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura van Jongeneel. Illustratie: Yvette van Boven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekonfijte kabeljauwfilet met witlof en cantharellen