aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Op een sneeuwwit kleed en op hagelwit servies. Wat is vis verrassend mooi, verrukkelijk van smaak en vreselijk makkelijk als feestgerecht. Kabeljauw wordt nóg lekkerder als je het konfijt.Konfijten is langzaam garen in olie. Hierdoor blijven de subtielste smaken van het gerecht bewaard. Voor de bereiding van dit gerecht heb je een kookthermometer nodig, maar het is beslist niet moeilijk.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
wijntip: wit, droge Loire Chenin Blanc uit de Vouvray, Semillon Australië, Jurançon Sec uit Frankrijk.
Variatietips: grote rauwe garnalen kunnen ook prima worden gekonfijt onder olie. Deze zijn (afhankelijk van de grootte) in 10 à 15 min. gaar. Ook gekonfijte groene asperges zijn heerlijk. Gaar deze 15 tot 20 min. (afhankelijk van de dikte) onder de olie en serveer ze in plaats van de witlof. In plaats van cantharellen kun je ook gemengde bospaddestoelen gebruiken of gewoon (grot)champignons.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Eke Mariën, Lenno Munnikes. Bereiding: Bart Stuart, Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekonfijte kabeljauwfilet met witlof en cantharellen