aantal | zoet | | frans |
Wanneer je citruszeste aan het konfijten bent, bewaar dan de citrussiroop, of maak een beetje extra. Daar kun je namelijk heerlijk snoep van maken! Deze gekonfijte citruszeste komt het beste tot zijn recht na een nachtje drogen.
Kooktijd:35 minuten
*Citroenzuurpoeder is een heel zuur poeder dat te koop is bij de toko en drogist of online besteld kan worden.
Tip: Het restje citrussiroop kun je ook gebruiken voor nieuwe siroop of snoepjes. Voeg wat citrussap toe en laat een paar min. zachtjes koken tot je een siroop hebt voor over desserts, ijs of geschaafd ijs. Als je een suikerthermometer hebt, kun je met deze siroop snoepjes maken; verwarm de citrussiroop tot 149°C en schenk dan op ingevet bakpapier. Het koelt snel af. Als het koel genoeg is om vast te houden, til je het hele stuk op en vorm je er een lange draad van. Vouw deze dubbel en draai een aantal slagen. Herhaal tot je het gevoel hebt dat het gaat breken. Het is de bedoeling dat het een lange gedraaide vorm heeft van ongeveer 1,5 cm dik. Knip met een schaar in stukjes of snijd er met een scherp mes snoepjes van.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekonfijte citruszeste