aantal 4 | bijgerecht, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend | | glutenvrij, vegetarisch
Ze is niet alleen immens populair in de VS, ook Yvette van Boven loopt weg met Alison Roman. Logisch, haar keuken is makkelijk, inspirerend en heerlijk. Daarom delen we dit recept voor gekaramelliseerde pompoen met kokosgremolata uit haar boek Lekker Thuis. Tip: Alles behalve de geroosterde kokos kun je tot 1 dag van tevoren alvast klaarmaken. Rooster de kokosvlokken vlak voor het serveren en voeg ze bij het bieslookmengsel (geroosterde kokos wordt zacht als je het mengt met de kruiden en in de koelkast zet).
Kooktijd:20 minuten
oven30 minuten
Totale tijd:50 minuten
Dat simpel niet saai hoeft te zijn, bewijst de New Yorkse chef en columnist van o.a. de New York Times keer op keer met haar kookboeken. Alison Roman noemt haar recepten ‘zeer uitvoerbaar’, wat inhoudt dat de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn, dat ze makkelijk te bereiden zijn en dat iedereen ervan geniet.
Alison: ‘Als kind at ik vaak pompoen met bruine suiker en boter. Dit recept is eigenlijk mijn praktische oplossing voor het probleem dat niet elke maaltijd kan bestaan uit roomijs. In plaats van bruine suiker gebruik ik hier honing en de boter is vervangen door kokosolie. Zelf serveer ik dit als hoofdgerecht, maar het doet het ook prima bij bijvoorbeeld gegrilde kip of karbonade.
Zachte, gekaramelliseerde, zoutig zoete pompoen smaakt zo al fantastisch, maar de echte reden om dit recept te maken is de kokosgremolata: flintertjes notige, ongezoete kokos omgeschept met verse kruiden, heel veel citroenrasp en een snufje pul biber. Superverslavend en echt iets om te proberen over geroosterde wortels, curry of een stoofschotel. Ja, zelfs in een salade als vervanging voor croutons.’
Lekker Thuis | Alison Roman | Uitgeverij Spectrum | € 27,99

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekaramelliseerde pompoen met kokosgremolata