aantal 6 | voorgerecht | kerst, pasen | hollands |
Kippensoep, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: poffertjes met geitenkaas en bieslookolie. Begin liefst al de avond ervoor, zodat de hangop tijd heeft om uit te lekken.
Kooktijd:40 minuten
Totale tijd:40 minuten
Wijntip: Catena Chardonnay Tupungato. Zeer aromatisch en lekker vol van smaak, boter, ananas, gele appel en citrus in de afdronk.
* De garing van de poffertjes is afhankelijk van het soort poffertjespan dat je gebruikt: met antiaanbaklaag (gas) of van gietijzer (elektrisch, keramisch of inductie). Laat een gietijzeren pan eerst goed heet worden en vet hem voor elke portie die je bakt opnieuw in.
Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Recepten: Dosia Brewer, Minta Nicolaï, Bas Robben, Trudelies Schouten, Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | geitenkaaspoffertjes met zalm, hangop en bieslookolie