Deze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En no fuss, want deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel. Nog een heerlijke groentepizza? Probeer deze pizza met aubergine en knoflook eens!
Voorbereiding20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
1groot platbrood,bijv. lavash of Libanees flatbread, te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels*
1bosje oreganobovenste toefjes heel gelaten, de rest fijngesneden
rasp en sap van ½ (bio)citroen
50gLigurische ontpitte olijven
200gbuffelmozzarellain stukjes gescheurd
Instructies
Snijd het brood zo nodig bij, zodat het op de bakplaat past. Rooster het brood in de oven in ± 1-2 min. lichtbruin. Keer het brood, verdeel de kikkererwten erover en prak ze met een vork. Meng in een kom de knoflook met 4 el olijfolie en besprenkel de geprakte kikkererwten ermee. Gril nog ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen.
Roer de geitenkaas los in een kom. Verdeel over het kikkererwtenmengsel en strijk uit met de bolle kant van een lepel.
Schep in een kom de courgetterepen om met 1 el olijfolie, de fijngesneden oregano, het citroenrasp en de olijven. Verdeel de courgetterepen en olijven over de pizzabodem en bestrooi met de oregano. Verdeel de stukjes mozzarella erover en gril nog ± 5 min. tot de mozzarella is gesmolten. Klop het citroensap met de resterende 3 el olijfolie tot een vinaigrette en besprenkel de pizza vlak voor serveren met de dressing.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Of neem de (dunne) onderste helft van een Turks brood of pide.Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol