aantal 4 | bijgerecht | | frans |
Hoe de kleine groene kooltjes ook vaak verafschuwd worden, ze schitteren op menig menu. In een verfijnd stamppotje bij wild en met noten, appel & spek bij groot gebraad. Spruitjes zijn ideaal om de avond of ochtend voor het diner voor te bereiden, zeker wanneer je ze van ‘sauce mornay’ voorziet en gratineert, heb je er haast geen omkijken meer naar.Sauce mornay is een klassieke Franse saus, vermoedelijk uit de 19e eeuw. Voor mornaysaus wordt aan een basis-bechamelsaus kaas toegevoegd. Meestal wordt de nootachtige gruyère-kaas gebruikt, al dan niet in combinatie met parmezaanse kaas. Met een harde Nederlandse geitenkaas geef je een leuke draai aa
Voorbereiding:20 minuten
Oven25 minuten
Totale tijd:45 minuten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gegratineerde spruitjes mornay