aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | europees |
Kers is een fijn ingrediënt dat elk gerecht – zoet én hartig – glans geeft. Kip die je vult met verse kruiden, zout spek, frisse citroen en zure kersen brengt direct een feestgevoel op tafel.
Kooktijd:2 uur 15 minuten
drogen2 uur
Totale tijd:4 uur 15 minuten
* Gedroogde zure kersen of gedroogde morellen is een zuurdere kersensoort dan gewone kersen. Gedroogd zijn morellen licht zuur en aromatisch van smaak. Je koopt ze in biologische winkels of online.
RECEPT: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebraden kip met kersen-citroenvulling