aantal 6 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Voorbereiden: Maak de kalkoen t/m stap 2 een dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen. Maak de boontjes en wortels 1 dag eerder. Serveer evt. op kamertemperatuur, of warm in ± 10 min. op in een matig hete oven. Bestrooi pas op het laatst met de verse kruiden en het wortelblad.
Voorbereiding:2 uur 15 minuten
Kooktijd:3 uur 50 minuten
Weken & Rusten:1 uur 10 minuten
Totale tijd:7 uur 15 minuten
* Ancho-pepers koop je online en gekonfijte gezouten citroen in de ruim gesorteerde en Midden-Oosterse supermarkt.
RECEPTEN YOTAM OTTOLENGHI FOTOGRAFIE WILLIAM MEPPEM, BRETT STEVENS STYLING JUSTINE POOLE
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebraden kalkoen met ancho-chilisaus, citroenige boontjes & zoetzure wortels