aantal 8 | hoofdgerecht | kerst | | glutenvrij, lactosevrij
Dit jaar vieren we kersmis! Juist, een heerlijk kerstdiner met kersen. Kers is een fijn ingrediënt dat elk gerecht – zoet én hartig – kerstglans geeft. Van hazelnoot-kersentaart tot deze gebraden ham met rum-kersenglazuur. Tip: Maak het glazuur eventueel 1 dag eerder en laat het helemaal afkoelen. Bewaar tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.
Kooktijd:45 minuten
oven1 uur 20 minuten
Totale tijd:2 uur 5 minuten
* (Been)ham bestel je bij de slager of online, maar doe dit ruim op tijd, omdat ze meestal niet op voorraad zijn. Als je een ham mét bot koopt – dit geeft een vollere smaak – vraag dan of de slager het bot alvast lossnijdt. Dan is het na bereiding makkelijker te verwijderen.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebraden ham met rum-kersenglazuur