aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, kerst, weekend | midden-oosters |
Wees niet bang om de kippendijen flink te blakeren (zorg wel voor een goed geventileerde keuken) – dit zal aan de al sprankelende dressing een intense smaak toevoegen en voor een zeer pittige eetervaring zorgen. Dit gezegd hebbend, kunt u de kippendijen ook in de oven grillen, of ze eventueel door kippenborst vervangen. Gebruik een keukenschaar om de botjes wat gemakkelijker uit de dijen te halen, of vraag de slager dit voor u te doen, zorg wel dat het vel heel blijft. U kunt ook zonder probleem de clementines door sinaasappelpartjes vervangen; het gerecht is dan net zo lekker.
Karamel-clementinedressing
*Bewaar de dressing maximaal 3 dagen in een goed gesloten vershouddoos in de koelkast.
*Giet de dressing over een gebraden kip, in de pan gebakken zalm of tofoe.
Yotam Ottolenghi, Noor Murad, Ottolenghi Test Kitchen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | geblakerde kip met karamel-clementinedressing