aantal 4 | zoet | najaar | |
Het speciaalbier met zijn warme, robijnrode tint en zoete karamelaccent is heel geschikt voor trendy gerechten uit de hartverwarmde herfstkeuken: soepen, stoofpotten en jus maar ook dressings en nagerechten. Welkom heerlijke herfst!
Bockbier is elk jaar vanaf het begin van de herfst tijdelijk verkrijgbaar. Het is een typisch Nederlandse biertraditie die terug gaat naar de tijd dat er uitsluitend van september tot mei bier gebrouwen kon worden. Vanaf september, want dan pas is de nieuwe oogst hop en gerst beschikbaar. Bovendien waren toen – eeuwenlang werd er gebrouwen in huiselijke sfeer – alle handen in de zomer hard nodig op het land. Met alle technologische ontwikkelingen maken de Nederlandse brouwers tegenwoordig het hele jaar bier van hoge kwaliteit. Wat gebleven is, is de traditie om de komst van de herfst te vieren met een bijzonder bier.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebakken peer met bockbiergelei, amandelen en geitenkaas