aantal 10 | nagerecht, taart | feestelijk | |
Deze kwarktaart met ricotta is niet wat de meeste mensen van een kwarktaart verwachten – er is geen krokante bodem en hij wordt warm uit de oven geserveerd – maar in Italië, waar ze echt heel goed weten hoe ze ricotta moeten behandelen, zijn bijna alle kwarktaarten zoals deze: warme, smeuïge taart. Wij maken hiervan liefst eenpersoonstaartjes, in taartringen van 8 cm Ø. Je kunt ook een gewone muffinbakplaat gebruiken, of een grote taart maken in een springvorm van 23 cmØ. In het vind je instructies voor alle opties.’ Dank voor dit recept aan Laura Jane Stewart, patissier in de winkel op Ledbury.
Kooktijd:1 uur
oven45 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
* Bekleed als je een muffinbakplaat gebruikt de bodem van de vormpjes met een cirkel van bakpapier en vet de wanden in: vet de bodem en de rand als je een grote vorm gebruikt in met boter – ook hier moet het bakpapier 2 cm boven de rand uitsteken – zet de vorm op een bakplaat en zet deze opzij.
* Glucosestroop is te koop bij taarten- en kookwinkels, online en soms de banketbakkers.
RECEPTEN YOTTAM OTTOLENGHI & HELEN GOH FOTOGRAFIE PEDEN + MUNK 2017 PRODUCTIE DOSIA BREWER
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebakken kwarktaart met ricotta en hazelnoten