aantal 4 | hoofdgerecht | najaar, weekend | nederlands |
Harder is een vis die veel voorkomt langs de Nederlandse eilanden. Helaas wordt deze vis nog niet zo veel gegeten, maar daar brengen wij vandaag verandering in! Maak er smeuïge aardpeerpuree bij en serveer met zelfgemaakte ansjovis-tomaatboter en amandelschaafsel.
Kooktijd:40 minuten
Oven15 minuten
* Harder (rondvis) is een mulachtige vis met grote schubben. In plaats van harder kun je ook bot (een platvis) nemen. Harder is vooral een planteneter, die zich veelal vlak langs de kust ophoudt. Harder en bot zijn regelmatig onderdeel van de bijvangst. Het seizoen van harder is van mei t/m november.
Wijntip: de heerlijk frisse Domäne Wachau Grüner Veltliner. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebakken harder met aardpeerpuree en amandel