Leuke en lekkere kaassnack: verpak in een zuurdesembrood een heel camembertje en zet het brood met wijn, tijm en knoflook in de oven.
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
1rond zuurdesembrood
extra vergine olijfolie,om het brood te bestrijken
250gcamembert,1 doosje
2tenenknoflook
½bosje tijm
3elwitte wijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote bakplaat in en bekleed met bakpapier.
Maak in het brood met een kartelmes diepe inkervingen met een paar centimeter tussenruimte, maar snijd het brood niet helemaal door. Snijd een kapje van het brood zo groot als de camembert (neem het doosje als mal), lepel er zoveel broodkruim uit dat het kaasje in de holte past.
Kwast de inkervingen in het brood in met olijfolie en leg het brood op de geprepareerde bakplaat.
Neem het kaasje uit het papier en leg het in de holte in het brood.
Schenk een kleine steelpan halfvol water en breng aan de kook. Blancheer de knoflook hierin 1 min. en giet af. Snijd de knoflook in dikke plakjes en druk die hier en daar in de kaas. Leg de takjes tijm tussen de sneetjes. Sprenkel de wijn over de kaas.
Bak het brood met de kaas ± 20 min. tot het brood goudbruin kleurt en de kaas smeltend zacht is geworden. Serveer direct en breek stukjes brood af om in de warme kaas te dippen.
Voedingswaarde
calorieën: 351kcal
eiwit: 15g
vet: 17g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
Recept: Sam en Ellie Studd, Fotografie: Chris Court en styling: Kirsten Jenkins