aantal 10 | hapje | | belgisch |
Zo middenin het garnalenseizoen wordt de Belgische kust geroemd om z’n typische visgerechten. Maak eens deze garnalen- en kreeftkroketjes. Je kunt natuurlijk verse visbouillon gebruken (is het allerlekkerst!), maar een pot visfond is zeker en vast een goed alternatief. Een echte Vlaams klassieker!
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:55 minuten
Koelen1 uur
Totale tijd:1 uur 55 minuten
* Gekookte kreeft is (diepgevroren) te koop bij de betere vishandel. Of stoom zelf een kreeft: neem een ruime stoompan, vul met een flinke laag water, breng aan de kook en stoom de verse kreeft in 15-20 min. al naar gelang de grootte. Kreeft koken duurt iets korter: 5-10 min. Vraag de visboer hoe zwaar de kreeft is en hoe lang hij nodig heeft.
Productie: Merijn Tol. Recepten, bereiding en tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kessels
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | garnalen- en kreeftkroketjes