aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, herfst, weekend | hollands | vegetarisch
Iedereen vindt wat van spruitjes. Wij vinden ze vooral fantastisch, want de mogelijkheden met spruitjes zijn eindeloos. Culinair redacteur Merijn zag hoe de groente waanzinnig mooi groeit in de vruchtbare grond van Goeree Overflakkee en bekeek ze met andere ogen. Ze maakte er meerdere gerechten mee, waaronder deze prachtige galette.Het knapperige deeg, de geroosterde spuiten en de volle smaak van geitenkaas maken samen het perfecte herfstgerecht.Ook zo gek op spruitjes? In dit artikel geven we je 10 slimme tips voor koken met spruitjes.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
laten rusten30 minuten
Totale tijd:1 uur 15 minuten
Recepten & tekst: Merijn Tol. Fotografie: Chantal Arnts. Styling: Laura Vijsselaar.
Bestel nu delicious. magazine
Meer lekkere recepten? In het oktobernummer staan alle spruitjesrecepten van Merijn en nog veel meer lekkers! Bestel het nummer online zonder verzendkosten.

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | galette met dungesneden spruitjes, geitenkaas en tijm