aantal 4 | hapje, voorgerecht | familietijd, weekend | |
Deze fried chicken is gebaseerd op een recept van de Aziatische chef David Chang. David pekelt de kip eerst, zodat de structuur heerlijk sappig en zacht blijft, de kip of in dit geval haan behoudt dan ook veel meer smaak. Begin wel de avond van tevoren aan dit gerecht.
Kooktijd:30 minuten
Marineren2 uur
Totale tijd:2 uur 30 minuten
* Snijd of hak de stukken kip zo dat ze van gelijke grootte zijn. Daarvoor moet je bij sommige stukken door wat steviger botten hakken. Zet hiervoor een groot koksmes of hakmes op het bot van het stuk haan, waar je het door wilt hebben en geef er een flinke tik op, zo breekt het makkelijker. Omdat je de kipstukken in delen wilt frituren, moeten ze van ongeveer gelijke grootte zijn, anders zijn ze niet tegelijk gaar.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | fried chicken