aantal 4 | bijgerecht | | midden-oosters |
Dit gerecht zit vol kleur & contrast. De gekonfijte tomaten met munt zijn een heerlijke tegenhanger van het kruidige kippenvlees, de notige smaak van de freekeh en de bruine uien. Ook lekker: salade freekeh met koriander en merquez
Totale tijd:1 uur
* Baharat: wrijf 1 tl piment, 2 el rozenknopjes, 2 tl kaneel, ½ el geelwortel, 1 el komijnzaad, zwarte peper fijn in de vijzel.
Freekeh is groene geroosterde tarwe, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en Turkse winkels.
Zelf bouillon maken? Trek bouillon van kippenbotten of 2 kippenpoten, 1 kaneelstokje, een paar kardemompeulen, 1 laurierblaadje, 1 stukje citroenschil, 2 gehalveerde uien. Laat 2-3 uur trekken op laag vuur, breng op smaak met zout en zeef.
Recepten & bereiding: Merijn Tol. Uit: Beroet op tafel. Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar Fotografie: Tanya Traboulsi. Styling: Maaike Koorman
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | freekeh met kippendijen en citrusyoghurt