Een volledig hoofdgerecht met maar zeven of acht ingrediënten, kan dat? Het kan! Zet deze heerlijke Franse lamsschotel met aardappelschijfjes in de oven.
Kooktijd50 minutesminutes
Oven1 hourhour
Totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
Ingrediënten
4aardappelsvastkokend, geschild
2½elolijfolie + extra voor het bestrijken
4lamskotelettenà 200 g
1uikleingesneden
2wortelsin stukjes
2takjesrozemarijnnaaldjes fijngesneden + extra takjes voor de garnering
125mlkippenbouillon
375mltomatensauspot of pak
Instructies
Kook de aardappels 5-10 min. voor in water met zout. Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappels in dunne schijfjes.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in 8-10 min. rondom bruin. Schep ze op een schaal en draai het vuur onder de pan halfhoog.
Bak de ui en wortel 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de rozemarijn toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de bouillon en pastasaus toe en schraap de aanzetsels van de bodem los met een pollepel. Breng de saus aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus in 3-4 min. iets inkoken.
Leg de lamskoteletten in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olie. Bak de lamsschotel 1 uur in de oven of tot de aardappelschijfjes goudbruin en knapperig zijn. Laat 5 min. rusten en garneer met takjes rozemarijn.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol