aantal | zoet | zomer | frans |
Roodrozig en zo zacht dat de vrucht bijna in je mond lijkt te smelten. Soms een tikje zuur, soms een tikje zoet. Maar een (diepvries) framboos doet het altijd goed. Bijvoorbeeld in deze macaron. De roodroze sterren van de fruitfamilie liggen tussen kussentjes lichtzure citroenroom en worden gesandwicht tussen vederlichte macaronhelften. Het is even een werkje maar het resultaat is weergaloos.
Voorbereiding:1 uur 15 minuten
Kooktijd:1 uur
Oven/rusten1 uur 15 minuten
Totale tijd:2 uur 15 minuten
* Amandelmeel is te koop bij de natuurwinkel.
** Dit kun je meten met een suikerthermometer (verkrijgbaar bij de betere kookwinkel) of test het zelf. Neem na 10 min. koken een lepel stroop uit de pan. Test de dikte door een theelepel stroop in ijskoud water te laten vallen. Voel in het water of de stroop als een zacht balletje tussen je vingers uit elkaar valt: het zachte balstadium. Vormt het niet eerst een balletje, dan moet de stroop nog even doorkoken.
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recept: Raspberry-Max
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | frambozenmacaron met citroenroom