aantal 6 | | feestelijk, pasen | |
Wat doet je meer aan de zomer denken dan de smaak van een framboos? Al is het nog niet op-en-top zomerweer, deze frambozenmousse met -granita doet je wel verlangen naar het zonnetje. Dit recept kwam van frambozenkwekerij Raspberry Maxx. Echte delicious.friends die je ’s zaterdags op de biologische markt op de Nieuwmarkt in Amsterdam vindt. Of bij hun eigen kwekerij in Meijel, Limburg.
Kooktijd:30 minuten
Opstijven1 uur
Totale tijd:1 uur 30 minuten
* Als je zelf frambozensap wilt maken, pureer dan 750 g frambozen en verwarm ze zachtjes tot tegen het kookpunt. Giet de pulp door een dubbelgevouwen stuk kaasdoek en vang het sap op. Druk de pulp met een lepel nog verder uit om zoveel mogelijk sap uit de frambozen te halen.
** Als je voor de mousse de frambozen zeeft, heb je 400 g frambozen i.p.v. 350 g nodig.
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Recepten: Raspberry-Maxx
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | frambozengranita