aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Makkelijk en lekker: deze flatbreads staan zo op tafel! De combinatie van gehakt, romige bonen, tomatensaus en salami maakt de vulling heerlijk smeuïg en vol van smaak.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd10 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1elolijfolie
1wortel, geraspt
400grundergehakt
6plakjessalami, in stukjes
500mltomatensaus met ui en knoflook
400ggemengde bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1-2tlworcestersaus
2eltomatenketchup
6flatbreads, doormidden gesneden
125gmozzarella, 1 bol, in stukjes
basilicumblaadjes, om te bestrooien
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de wortel ± 5 min. Voeg
het gehakt toe, draai het vuur hoger en bak in 8-10 min. rul. Voeg de salami toe en bak ± 1 min. mee.
Voeg de tomatensaus toe, spoel de lege pot of het pak om met 200 ml water en voeg dat ook toe. Breng aan de kook, voeg de bonen toe en laat op halfhoog vuur in 5-10 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus.
Voeg de worcestersaus, ketchup en flink wat zout en peper toe. Zet de ovengrill aan op halfhoog. Verdeel de saus over de helft van de stukken flatbread, verdeel de stukjes mozzarella erover en laat zowel de belegde als de onbelegde helften flatbread doorwarmen en goudbruin kleuren onder de grill. Bestrooi vlak voor serveren met basilicum en dek af met de onbelegde stukken flatbread.
Voedingswaarde
calorieën: 634kcal
eiwit: 35g
vet: 26g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH FOTOGRAFIE GARETH MORGANS STYLING SARAH BIRKS