aantal 4 | nagerecht, voorgerecht | feestelijk, weekend | | vegetarisch
Soms is het spannend om je niet door ingrediënten, maar door de geur, kleur en vorm van bloemen te laten inspireren voor koken en stylen. Zoals deze filotaartjes in de kleur van ranonkels!
Kooktijd:30 minuten
Oven15 minuten
Totale tijd:45 minuten
* Chioggia-bietjes zijn een Italiaans ras bieten waarvan je de mooie tekening ziet als je ze doorsnijdt. Tegenwoordig bij de ruimer gesorteerde groentewinkel en sommige supermarkten te koop. Grote vellen filodeeg, groter dan gewone (diepvries)vellen uit de supermarkt, koop je bij mediterrane supermarkten.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Aila Hernando. Styling: Cyn Ferdindandus. Visagies: Alexandra Leijs. Culinaire bewerking: Trudelies Schouten m.m.v. wva.nl (bloemenstof designers guild) delicious. samen met mooiwatbloemendoen.nl
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | filotaartjes van chioggia-biet met kardemom-anijskaramel