aantal 6 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |
Deze erbazzone is een variatie op de bekende spinaziepasta uit Emilia Romagna. Met knapperige goudbruine buitenkant, de vulling van parmezaanse kaas en als twist heerlijke snijbiet.
Kooktijd:35 minuten
Oven35 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* Gebruik eventueel ook de steeltjes. Snijd ze heel klein en bak ze 3-4 langer dan het blad. Gebruik dan maar ± 750 g snijbiet.
** Of maak zelf deeg: doe 400 g bloem met 200 g ijskoude boter in blokjes samen met 1 tl grof zeezout in de kom van de keukenmachine en mix met het mes tot grove kruimels. Meng 4 el appelazijn met 90 ml ijskoud water. Schenk in drie delen in de kom en draai tot er net een samenhangend deeg ontstaat. Omwikkel met plasticfolie en leg 3 uur in de koelkast.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | erbazzone