aantal 6 | hoofdgerecht | | aziatisch | vegetarisch
Curry is eigenlijk altijd lekker, maar vooral op een koude herfstavond. Geef bij deze eiercurry met kurkuma uit Sri Lanka gekookte rijst of maak er een feestmaal van met kruidige saffraanrijst met cashewnoten.
Nog een lekkere vega curry: met pompoen en paddenstoelen
Kooktijd:55 minuten
Totale tijd:55 minuten
* Pandanbladeren zijn de geurige, lange bladeren van de pandanpalm. Ze worden in de Aziatische keuken vaak gebruikt om rijst te aromatiseren of als omhulsel voor hapjes, die gestoomd of geroosterd worden. Een aantal bladeren wordt in een knoop gelegd, waardoor ze kneuzen en meer smaak en geur afgeven. Te koop bij winkels met Aziatische producten. Vers kerrieblad koop je ook bij winkels met Aziatische producten, soms uit de diepvries. Je kunt ook gedroogd kerrieblad nemen, maar vers is vaak lekkerder.
Hoppers zijn kleine, komvormige pannenkoekjes van rijstebloem en kokosmelk, op deliciousmagazine.nl/hopper vind je een recept. Of neem Indiase paratha’s of platbrood.
Recept: O Tama Carey. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | eiercurry met kurkuma