aantal 6 | hoofdgerecht | | Egyptisch |
Dit gerecht wordt ook wel Egyptische goulash genoemd. Tussen de knapperige laagjes filodeeg schuilt een geurig gebakken gehaktmengsel met baharat. Koop altijd hele specerijen en rooster en maal ze zelf. Het kleine beetje extra moeite betaalt zich dubbel en dwars terug in smaak.
Kooktijd:50 minuten
rusten + oven1 uur 5 minuten
Totale tijd:1 uur 55 minuten
RECEPT, STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT.
*Filo tips:
Er zijn verschillende merken filodeeg te koop. Veel supermarkten verkopen diepvriespakjes van ± 225 g (10 vellen van ± 20x25 cm). In mediterrane supermarkten
ligt filodeeg in het koelvak en zijn de vellen ± 40x50 cm (15-20 vellen, ± 450 g). Ze zijn opgerold in een langwerpige verpakking.
Filodeeg wordt gemaakt van bloem, water en olie. Het is flinterdun, rijst niet tijdens het bakken en wordt lekker krokant. Pak filodeeg met fluwelen handschoenen aan, want het is kwetsbaar. Laat filodeeg uit de vriezer ontdooien in een vochtige theedoek, dan droogt het minder snel uit en voorkom je dat het afbrokkelt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Egyptische gehaktpastei