aantal 1 | lunch, ontbijt | doordeweeks, weekend | internationaal |
Joris Bijdendijk: ‘Wil je met verse gist brood bakken met veel smaak en een goede korst, laat het dan voorfermenteren. Deze pre-ferment noem je poolish.’Als je het deeg voor het brood zaterdagmiddag al maakt, wordt je zondagse ontbijt à la Joris een eitje! Tip: begin een dag eerder met de poolish.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:50 minuten
rijzen, plusminus12 uur
* T65 bloem is bloem met een hoog eiwitgehalte. Eenkoornmeel is meel van een oude tarwesoort. Beide zijn te koop bij molens of online. Verse gist koop je bij de bakker, de ruimgesorteerde supermarkt of de biologische supermarkt.
Recept: Joris Bijdendijk
Fotografie: Ernie Enkelaar
Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | eenkoornbrood van Joris Bijdendijk