aantal 6 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | |
Cavolo nero – of zwarte kool – was nooit echt verkrijgbaar in Nederland, maar tegenwoordig gaat het de goede kant op. En dat terwijl de kool het op Nederlandse bodem ook heel goed doet en aardig wat vorst kan hebben. De smaak lijkt op die van boerenkool, maar is eigenlijk nog lekkerder en verfijnder. Heerlijk om even te bakken. Nu maar hopen dat meer telers cavolo nero gaan kweken, dus vaak ernaar vragen!
Kooktijd:40 minuten
Stoven/oven2 uur 40 minuten
Totale tijd:3 uur 20 minuten
Voorbereiden: evt. 1 dag voor zouten en bonen weken
* Zout pas toevoegen als de bonen zo goed als gaar zijn, omdat je anders het velletje van de boon stuk kookt.
Cavolo nero en aardpeer zijn in het seizoen te krijgen bij de natuurwinkel of op de (boeren-)markt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | eendenbout in kloosterbier, met mosterd en cavolo nero