aantal 20 | gebak, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
In de vulling van deze verleidelijke eclairs gaat opgeklopte crème fraîche met dulce de leche: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt. Niet zo'n zoetekauw? Ga dan voor hartige soesjes met kaas!
Voorbereiding:45 minuten
oven20 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
* Dulce de leche is een Zuid-Amerikaanse specialiteit. Het is een dikke romige karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Zelf maken: zet een ongeopend blikje gezoete gecondenseerde melk in een pan met ruim kokend water en laat dit 4 uur zachtjes koken. Het blikje moet onder water staan, vul dus indien nodig de pan bij met kokend water en gebruik een gewicht om het blikje goed onder te laten staan. Laat eerst volledig afkoelen voordat je het opent er staat warm onder druk. Geopend koel, maar afgesloten nog maanden houdbaar.
**Wij laten je zien hoe je stap-voor-stap de lekkerste soezen maakt.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | eclairs met karamel en sesampraline