aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | frans |
Deze rijke vissoep hoort onlosmakelijk bij Marseille en de Provence. Klassiek is de combinatie met witte Cassis, wijn uit het prachtige gelijknamige dorpje aan de kust onder Marseille. Zowel de wijn als de soep zijn vrij kruidig en ook wat romig van structuur. Absoluut de moeite waard om eens te proeven, maar helaas moeilijk te vinden buiten de Provence. Wijn bij bouillabaisse moet body hebben, kruidig zijn en mag niet gedomineerd worden door houtrijping. De beste partners vind je meestal in dezelfde streek, of uit de Languedoc. Een goed alternatief voor wit is de kruidige Bandol rosé.
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
Teks: Ellen Dekkers. Fotografie: Studio 5982
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | easy bouillabaisse