aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | scandinavisch |
Niks mis met onze boterhammen natuurlijk, maar de Scandinaviërs pakken het toch net iets beter aan. Een geroosterde plak oerbrood belegd met verse ingrediënten. Lijkt misschien op onze Hollandse boterhammetjes, maar veel mooier en vooral lekkerder!
Kooktijd:25 minuten
Oven10 minuten
Totale tijd:35 minuten
Eke: ‘Perfect voor de stevige trek, dit broodje. Door de aardappel en spek lijkt het wat zwaar, maar de salade van koolrabi geeft er frisheid aan.’
* Een mandoline is ideaal hiervoor.
Recept en bereiding: Eke Mariën en Marie-Sophie Wigbers. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | donker brood met aardappel, spek, mayo en koolrabi