Voor koeken (1 portie, voor ± 40 kleine of 20 grote koeken)
Kooktijd25 minutesminutes
rusten1 hourhour30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
Ingrediënten
375gbloem,gezeefd + extra om te bestuiven
½tlbaksoda,gezeefd
2elgemberpoeder,gezeefd
150gdonkerbruine basterdsuiker
125gboter,op kamertemperatuur
1ei
80mlkandijstroop,golden syrup of 20 ml keukenstroop + 60 ml honing
Instructies
Meng de bloem met de baksoda, het gemberpoeder en de bruine suiker. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg het ei en de stroop toe en meng tot het goed samenhangt. Vorm er een bal van, duw tot een plattere schijf en omwikkel met plasticfolie. Laat het deeg ± 1 uur opstijven in de koelkast.
Bestuif het deeg met bloem en rol tussen twee vellen bakpapier uit tot een lap van 3 mm dik, dit gaat makkelijker als je het deeg in 2 porties verdeelt. Leg het uitgerolde deeg ± 30 min. in de koelkast, snijd het in de gewenste vorm en bak zoals aangegeven.
Voedingswaarde
calorieën: 3165kcal
eiwit: 55g
vet: 110g
koolhydraten: 481g
auteur: delicious.
Recept: delicious. Foodteam, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins