aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Bovenop de kast, achterin verstopt in een keukenkastje of onder het stof op zolder bij oma: de römertopf. Was helemaal hot in de jaren zeventig, maar is daarna in het verdomhoekje belandt. Het is een terracotta aardewerken schaal met deksel, die je onder water dompelt en waar je met weinig vet groenten, vlees of vis in de oven gaart. Door het ‘stomen’ in vocht krijgt een gerecht een intense smaak. Ideaal om stoofpotten, maar ook lasagne in te bereiden. Extra fijn voor de lijn, want het is een slanke bereidingswijze.
Kooktijd:20 minuten
2 uur 40 minuten
Totale tijd:3 uur
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Robert Vendrig. Styling: Laura Jongeneel. Bereiding: Coen Beute
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | de römertopf: lamsschenkel met groene kool en gremolata