aantal 4 | voorgerecht | kerst, weekend | aziatisch, japans |
Dashi is een Japanse bouillon vol umami. Dus als je een oppeppertje kunt gebruiken, is deze soep alles wat je nodig hebt. Breng voor de boodschappen een bezoek aan de toko – een hele beleving als je het ons vraagt – want daar hebben ze alles wat je nodig hebt voor deze dashi.
Totale tijd:35 minuten
*Kombu is gedroogd zeewier; bonitovlokken is het schaafsel van gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijn; misopasta is gefermenteerde pasta van sojabonen. Je koopt het allemaal bij toko’s en natuurwinkels.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Marien. Bewerking: Dosia Brewer, Minta Nicolai
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | dashi met broccolistronk en tempuraroosjes