aantal 6 | hoofdgerecht | | aziatisch | lactosevrij
Kardemom, korianderzaad, kerrieblad, steranijs, venkelzaad en kaneel: deze specerijen komen steeds terug in de verrukkelijk smakende curry’s van Sri Lanka. De varkensrib-curry wordt nog lekkerder als je hem na het stoven een nacht laat staan en ’m de volgende dag weer warm maakt in de oven. Wil je elke dag wel curry eten? Kijk in het grote curry-dossier van delicious.
Voorbereiding:40 minuten
oven2 uur
Totale tijd:2 uur 40 minuten
* Pandanbladeren zijn de geurige, lange bladeren van de pandanpalm. Ze worden in de Aziatische keuken vaak gebruikt om rijst te aromatiseren of als omhulsel voor hapjes, die gestoomd of geroosterd worden. Een aantal bladeren wordt in een knoop gelegd, waardoor ze kneuzen en meer smaak en geur afgeven aan de rijst. Te koop bij winkels met Aziatische producten. Vers kerrieblad koop je ook bij winkels met Aziatische producten, soms uit de diepvries. Je kunt ook gedroogd kerrieblad nemen, maar vers is lekkerder.
Recept: O Tama Carey. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | curry met spareribs