Oh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
4kakelverse eieren + 2 eidooiers
125gboter,gesmolten
2tlcitroensap of meer naar smaak
2takjes dille,fijngesneden+ extra om te versieren
scheutje azijn
2takjes peterselie,blaadjes fijngesneden
200grivierkreeftjes
4croissants
evt. wat mesclunsla,voor eronder
Instructies
Doe de 2 eidooiers in een hittebestendige kom en klop ze los met 1/2 el koud water. Giet de gesmolten boter over in een andere pan en zorg dat de witte bestanddelen achterblijven. Houd tegen de kook aan terwijl je au bainmarie de eidooiers opklopt.
Doe hiervoor een laagje kokend water in een pan. Zet op het vuur en houd zachtjes aan de kook. Zet de kom op de pan. De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop de eidooiers au bain-marie in 3-5 min. Samen met 1 tl citroensap tot een dikke, luchtige massa. Neem de kom van de pan.
Schenk in een dun straaltje de hete boter al kloppend beetje bij beetje bij het eimengsel. Breng op smaak met zout en dille. Houd de saus warm in een thermoskan.
Vul een wijde pan met kokend water. Zet op het vuur en laat het water met de azijn net niet koken. Breek de eieren eerst in een kopje en laat ze dan voorzichtig in het water glijden. Doe de deksel op de pan en pocheer de eieren in ± 3 min. mooi zacht. Houd eventueel warm onder een schone theedoek. Meng intussen de rest van het citroensap samen met de peterselie door de rivierkreeftjes. Snijd de croissants open en verdeel de rivierkreeftjes erover. Leg er een gepocheerd ei op en schenk de saus erover.
Versier met wat dille.
Voedingswaarde
calorieën: 550kcal
eiwit: 21g
vet: 43g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor de Launay