Mosterd maken lijkt misschien iets wat je beter aan een ander kunt overlaten. Maar als je het een keer maakt, zie je hoe gemakkelijk het is. In deze versie wordt de pittige mosterd verzacht met zoete cranberry’s en een scheutje ahornsiroop.
Voorbereiding10 minutesminutes
Ingrediënten
200ggeel mosterdzaad*
1elkorianderzaad
1tlzwarte peperkorrelsgekneusd
450mlappelciderazijn
150gcranberry’sgedroogd
2elahornsiroop
ook nodig: kleine keukenmachine en 2 gesteriliseerde afsluitbare potten van minimaal 350 ml
Instructies
Meng het mosterdzaad met de specerijen en de azijn in een kom en laat afgedekt 1 nacht staan.
Hak het mengsel in een kleine keukenmachine tot een niet te grove mosterd.
Voeg de cranberry’s en ahornsiroop en 2 tl zeezout toe en hak nog heel kort.
Proef op smaak of je nog meer zout wilt toevoegen. Doe de mosterd in de schone potten en sluit af. Laat de mosterd minimaal 1 week rusten, maar hij wordt lekkerder en meer in balans als je hem 2 weken tot 1 maand laat staan. Bewaar aangebroken in de koelkast.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Geel mosterdzaad is te koop bij specerijenzaken, sommige slagers en supermarkten en online.Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding: Janneke Philippi. Bewerking: Dosia Brewer