aantal 4 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Ongelooflijk dat je van kikkererwtenwater zo’n mooie meringue kunt maken! Het brosse deeg combineren we met een zoetzure vulling. Een tikje bitter naast de romige meringue maakt dit een fantastische afsluiting van je vegan feestdiner. Of maak vegan chocomousse.
Voorbereiding:40 minuten
Kooktijd:30 minuten
opstijven2 uur
Totale tijd:3 uur 10 minuten
Voorbereiden: maak de taartbodems 1 dag van tevoren. Bewaar de taartbodems droog, luchtdicht en koel. Maak het schuim niet meer dan 1 uur van tevoren, zodat het niet inzakt.
*Aquafaba is het vocht waarin bonen zijn gekookt, in dit geval kikkererwten. Het water van biologische kikkererwten uit pot werkt goed. Het bevat veel eiwit en zetmeel, waar- door je het net als eiwit kunt opkloppen.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Esther de Munnik, Yvonne Nortier. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudlies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet