aantal | hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, kerst, najaar, weekend, winter | |
Buiten koken is niet alleen sfeerverhogend, het is ook nog hartstikke praktisch. Want als je ooit handen, ovens of grillen te kort komt dan is dat wel met kerst. Daarom: buiten grillen kan zomaar dé oplossing zijn. Na het eten schuif je met z’n allen om het vuur, dekentje om, warm drankje in de hand. Iets gezelligers bestaat er haast niet! Deze cowboy-wildstoof van Yvette van Boven is speciaal gemaakt om open vuur te bereiden. Handig: je kunt de aardappels en stoof 1 dag van tevoren maken. Warm ze op de dag zelf weer op op het vuur of op het fornuis. BEREIDINGSWIJZE Op open vuur: in een gietijzeren pan hangend aan een driepoot. Fornuis: laat op heel laag vuur in een zware stoofpan op het fornuis stoven. Voor de aardappels kun je ook de oven gebruiken. Verwarm voor op 200°C.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:1 uur 30 minuten
Totale tijd:2 uur
* Rond de feestdagen verkopen veel goed gesorteerde supermarken wild of vraag de poelier.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | cowboy-wildstoof met peer, jeneverbes & gepofte zoete aardappel