Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Bewaar de dikkere stelen, het blad en de stronk voor de soep van dinsdag. Daarna maal je de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine, tot ze de structuur van couscous hebben.
Doe de bloemkoolcouscous in een schaal. Vervolgens voeg je de amandelen, kruiden, granaatappel en bosui toe. Pers de limoen boven de couscous uit en schenk de olijfolie erbij. Schep om en breng op smaak met zout en peper. Terwijl je de worstjes bakt, laat je de smaken in de salade trekken.
Verhit in een koekenpan een scheut arachideolie. Daarna bak je hierin de worstjes in ± 8 min. goudbruin en gaar. Leg de worstjes op 4 borden en serveer met de bloemkoolcouscous.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Tip: Heb je geen keukenmachine? Gebruik de hakmolen van de staafmixer en maal de bloemkool fijn in kleinere porties.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Minta Nicolaï