aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks | |
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
Kooktijd:20 minuten
Oven10 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Kapucijners zijn nu vers in de peul te koop. Je kunt bij sommige groentewinkels en supermarkten ook vers gedopte erwten kopen. Reken voor ongedopte kapucijners of doperwten ruim 1 kilo voor 300-400 g erwten.
IJskoud
Na een warme dag krijg ik soms ’s avonds een enorme energieboost en ga ik de tuin of keuken in. Vast koken voor de volgende dag, bijvoorbeeld soep die koud ook ontzettend lekker is. Proef voor je de soep koud serveert nog even, want koude aroma’s proef je minder goed (denk aan te koud of te warm geschonken wijn!).
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | courgette-erwtensoep met kruidenomelet